Gebruiksaanwijzing RAAMFOLIE

UITLEG EN STAPPENPLAN AANBRENGEN GLAS / RAAMFOLIE

ADVIES:  WIJ RADEN AAN OM ALLE FOLIES AAN TE BRENGEN AAN DE BINNENZIJDE VAN HET RAAM

Voor het beste resultaat raden wij aan, de ondergrond grondig te reinigen en stof/vetvrij te maken met behulp van bijvoorbeeld; spiritus of ammonia. Het oppervlak (raam/glas) waarop de folie aangebracht dient te worden; secuur op te meten, rekeninghoudend met een marge van ongeveer 2 millimeter (0,20 cm) rondom en verwijderd van het kozijn, hiervandaan wordt op een later moment het overtollige vocht verwijderd, welke zich dan bevindt onder de folie! Vervolgens de eerder gemeten afmeting over te nemen op de folie en deze op de gewenste maat uitknippen. De volgende stap is om het oppervlak met voldoende Glassex, of water met druppel Dreft in te spuiten en hierop de uitgemeten en geknipte folie aan te brengen. Doordat het oppervlak vochtig is kunt u de folie eenvoudig op en naar de gewenste positie schuiven. Wij adviseren bij de functionele folies (zon/zicht/warmtewerende raamfolies) het gehele (raam) oppervlakte te voorzien van folie om eventuele temperatuur/spanningsverschillen in het glas te voorkomen, maar vanzelfsprekend ook vanwege het beoogde resultaat: tegenhouden van zon/zicht/warmte.. Wanneer de folie op de juiste positie is aangebracht, kunt u de folie op de zichtzijde tevens inspuiten met Glassex, of water met druppel Dreft.

 • Om met behulp van een aanstrijkspatel of raamtrekker de folie voorzichtig glad te strijken.
 • Het vocht en aanwezige lucht onder de folie kan ontspannen uit/door de eerder toegepaste marge van 0,20 cm.
 • Klaar! De folie is nu aangebracht.. Maar het kan zijn dat de folie wittig uitgeslagen is..
 • Dit is normaal en u hoeft hieraan niets te doen, met uitzondering van 1 belangrijke volgende stap:
 • Wachten tot het eventuele vocht en/of wittige waas, dat zich achter/onder de folie bevindt, verdampt en verdwenen is!
 • Dit kan 1 tot 2 weken duren, afhankelijk van de (buiten) temperatuur van het glas, evt. vocht en/of waas trekken vanzelf weg.
 • Ons advies in deze situatie is af te wachten, het resultaat volgt! Indien anders, dan vernemen we dit natuurlijk graag.

Vóór het aanbrengen van glas / raamfolie dient onderstaande info nauwkeurig gelezen en opgevolgd te worden!

PLAKFOLIE.nl adviseert het gehele (raam) oppervlak aan binnenzijde, te voorzien van folie om eventuele temperatuur/spanningsverschillen in het glas te voorkomen. Raamfolie op uw ramen zal de temperatuur van het zonbeschenen glas verhogen. Dit verhoogt de druk op de glasranden. De kwaliteit van die glasranden en diverse andere factoren (zonwering buiten, zonwering binnen, geschiedenis van het glas, type folie, afmetingen en vorm van het glas, binnen- en buitentemperatuur) dragen bij aan het potentiële risico van glasbreuk. Gezien bovenstaande, vragen wij u, de ruit/oppervlakte ten behoeve van de aan te brengen folie te controleren, op mogelijke en reeds aanwezige/bestaande breuken. Een reeds bestaande breuk zal mogelijk zichtbaar worden door het aanbrengen van folie. De gebruiksaanwijzing (afgebeeld in de webwinkel onder de pagina: INFORMATIE.. en welke tevens bij de zon/zicht/warmtewerende raamfolies wordt meegeleverd) dient nauwkeurig gelezen en opgevolgd te worden. Met betrekking tot alle (raam/deco) folies wordt geadviseerd deze binnen aan te brengen en toe te passen.

Voor eventuele vervolgschades, onjuist gebruik/onjuiste toepassing en/of hieruit voortvloeiende of overige (reparatie) werkzaamheden, is PLAKFOLIE.nl niet aansprakelijk. 

HOME-PAGE

Sinds 1999 leverancier van PLAKFOLIE DECOFOLIE RAAMFOLIE & WRAPFOLIE Maar ook: VERDUISTERENDE / ZONWERENDE & INTERIEUR DECOFOLIE binnen Benelux.

Actuele en huidige assortimenten 2024: D-C-Fix® Noblessa© 3M® & Hexis®

Alle PLAKFOLIE & RAAMFOLIE per direct bestel- & leverbaar✅

Verzending & Levering B2C & B2B

Dé webwinkel met uitgangspunten:

 • Hoogwaardige plakfolie & wrapfolie
 • Vertrouwde & snelle bezorgservice
 • Alle verzendingen via PostNL/DHL
 • Elke zending is incl. Track & Trace
 • Overtreffen van uw verwachting!

Onze raamfolies bieden o.a. uitkomst tijdens alle seizoenen en voor uw energie-rekening..✅

Koel in de zomer.. warm in de winter! info@PLAKFOLIE.nl

© 2016 - 2024 www.PLAKFOLIE.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel